Donatella Restuccia

Professore ordinario

email: donatella.restuccia@uniroma1.it





Produzione scientifica

11573/1736404 - 2025 - LCA applicato alla realizzazione di pavimentazioni esterne: i masselli autobloccanti in calcestruzzo
Ruggieri, Roberto; Ruggeri, Marco; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04b Atto di convegno in volume
congresso: XVIII Convegno dell’Associazione Rete Italiana LCA: Life Cycle Thinking a supporto di modelli di produzione e di consumo sostenibili (Pescara)
libro: Atti del XVIII Convegno dell’Associazione Rete Italiana LCA: Life Cycle Thinking a supporto di modelli di produzione e di consumo sostenibili - (9791221004571)

11573/1734713 - 2025 - Nanobiopesticides: Sustainability Aspects and Safety Concerns
Vinci, Giuliana; Savastano, Marco; Restuccia, Donatella; Ruggeri, Marco - 01a Articolo in rivista
rivista: ENVIRONMENTS (Basel : Multidisciplinary Digital Publishing Institute) pp. - - issn: 2076-3298 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/1707472 - 2024 - Formulation of antioxidant gummies based on gelatin enriched with citrus fruit peels extract
Aiello, F.; Caputo, P.; Oliviero Rossi, C.; Restuccia, D.; Spizzirri, U. G. - 01a Articolo in rivista
rivista: FOODS (Basel: MDPI) pp. - - issn: 2304-8158 - wos: WOS:001149142800001 (3) - scopus: 2-s2.0-85183373969 (5)

11573/1718042 - 2024 - Sensory Evaluation and Consumers’ Acceptance of a Low Glycemic and Gluten-Free Carob-Based Bakery Product
Esposito, Luigi; Casolani, Nicola; Ruggeri, Marco; Gianfranco Spizzirri, Umile; Aiello, Francesca; Chiodo, Emilio; Martuscelli, Maria; Restuccia, Donatella; Mastrocola, Dino - 01a Articolo in rivista
rivista: FOODS (Basel: MDPI) pp. - - issn: 2304-8158 - wos: WOS:001311021200001 (4) - scopus: 2-s2.0-85203651350 (4)

11573/1710980 - 2024 - Biostimulants for Sustainable Food Production: Effects of Wood Distillate to Fortify Chickpea Flour for Development of Functional Bakery Products
Fedeli, Riccardo; Gianfranco Spizzirri, Umile; Aquino, Giovanna; Giovanna Basilicata, Manuela; Pepe, Giacomo; Campiglia, Pietro; Celletti, Silvia; Tudino, Valeria; Dichiara, Maria; Gemma, Sandra; Butini, Stefania; Carullo, Gabriele; Aiello, Francesca; Restuccia, Donatella; Campiani, Giuseppe; Loppi, Stefano - 01a Articolo in rivista
rivista: ACS FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY (Washington D.C.: American Chemical Society) pp. - - issn: 2692-1944 - wos: WOS:001228933000001 (0) - scopus: 2-s2.0-85194077746 (0)

11573/1686504 - 2024 - Unripe carob pods. An innovative source of antioxidant molecules for the preparation of high-added value gummies
Gianfranco Spizzirri, U.; Caputo, Paolino; Nicoletti, Rosa; Crupi, Pasquale; D'ascenzo, Fabrizio; Oliverio Rossi, Cesare; Lisa Clodoveo, Maria; Aiello, Francesca; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: BRITISH FOOD JOURNAL (-Bradford : Emerald -Bradford : MCB University Press -Croydon, England : Uplands Press, 1966-) pp. 347-371 - issn: 0007-070X - wos: WOS:001068111600001 (3) - scopus: 2-s2.0-85165418509 (4)

11573/1719906 - 2024 - Screening of the antioxidant and vasorelaxant activity of wine waste ultrasonic extracts, and HRMS targeted and semi-targeted profiling of glycosylated polyphenols vs free polyphenols
Medana, Claudio; Gianfranco Spizzirri, Umile; Schiavo, Valentina; Fusi, Fabio; Panti, Alice; Saponara, Simona; Marcolongo, Paola; Affricano, Alex; Asteggiano, Alberto; Aiello, Francesca; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE (Elsevier Science Limited:Oxford Fulfillment Center, PO Box 800, Kidlington Oxford OX5 1DX United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, EMAIL: asianfo@elsevier.com, tcb@elsevier.co.UK, INTERNET: http://www.elsevier.com, http://www.elsevier.com/locate/shpsa/, Fax: 011 44 1865 843010) pp. - - issn: 0023-6438 - wos: WOS:001312648600001 (0) - scopus: 2-s2.0-85203085786 (0)

11573/1720257 - 2024 - Carob pulp flour as an innovative source of bioactive molecules for the preparation of high-value-added jellies
Spizzirri, Umile Gianfranco; Esposito, Luigi; Caputo, Paolino; Martuscelli, Maria; Gaglianò, Martina; Clodoveo, Maria Lisa; De Luca, Giuseppina; Rossi, Cesare Oliverio; Savastano, Marco; Scarcelli, Eva; Loizzo, Monica Rosa; Restuccia, Donatella; Aiello, Francesca - 01a Articolo in rivista
rivista: HELIYON (Cell Press United Kingdom: Elsevier Limited) pp. - - issn: 2405-8440 - wos: (0) - scopus: 2-s2.0-85204952564 (0)

11573/1707457 - 2023 - Synthesis and characterization of a biopolymer pectin/ethanolic extract from olive mill wastewater. In vitro safety and efficacy tests on skin wound healing
Aiello, Francesca; Malivindi, Rocco; Motta, Marisa Francesca; Crupi, Pasquale; Nicoletti, Rosa; Benincasa, Cinzia; Clodoveo, Maria Lisa; Rago, Vittoria; Spizzirri, Umile Gianfranco; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES (Basel: MDPI Center) pp. - - issn: 1422-0067 - wos: WOS:001095380900001 (0) - scopus: 2-s2.0-85175277300 (3)

11573/1707462 - 2023 - Wine lees as source of antioxidant molecules. Green extraction procedure and biological activity
De Luca, M.; Restuccia, D.; Spizzirri, U. G.; Crupi, P.; Ioele, G.; Gorelli, B.; Clodoveo, M. L.; Saponara, S.; Aiello, F. - 01a Articolo in rivista
rivista: ANTIOXIDANTS (Basel: MDPI) pp. - - issn: 2076-3921 - wos: WOS:000956945800001 (12) - scopus: 2-s2.0-85151545606 (12)

11573/1707477 - 2023 - Natural compounds and biopolymers-based hydrogels join forces to promote wound healing
Falbo, Federica; Spizzirri, Umile Gianfranco; Restuccia, Donatella; Aiello, Francesca - 01a Articolo in rivista
rivista: PHARMACEUTICS (Basel: MDPI, 2009-) pp. - - issn: 1999-4923 - wos: WOS:000916410900001 (15) - scopus: 2-s2.0-85146540128 (19)

11573/1669831 - 2023 - Non-dairy kefir beverages. Formulation, composition, and main features
Gianfranco Spizzirri, Umile; Rosa Loizzo, Monica; Aiello, Francesca; Prencipe, Sabrina; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS (Academic Press Incorporated:6277 Sea Harbor Drive:Orlando, FL 32887:(800)543-9534, (407)345-4100, EMAIL: ap@acad.com, INTERNET: http://www.idealibrary.com, Fax: (407)352-3445) pp. 1-13 - issn: 0889-1575 - wos: WOS:000923828300001 (14) - scopus: 2-s2.0-85146280309 (14)

11573/1683580 - 2023 - Insects or meat? A comparative study by Life Cycle Assessment
Ruggieri, Roberto; Prencipe, Sabrina Antonia; Restuccia, Donatella; Ruggeri, Marco - 04b Atto di convegno in volume
congresso: Tokyo summit 7 - Tokyo 7th international innovative studies & contemporary scientific research congress (Tokyo)
libro: Tokyo summit 7 - Tokyo 7th international innovative studies & contemporary scientific research congress proceedings book - (978-625-367-064-1)

11573/1707454 - 2022 - Milk kefir enriched with inulin-grafted seed extract from white wine pomace: chemical characterisation, antioxidant profile and in vitro gastrointestinal digestion
Carullo, Gabriele; Gianfranco Spizzirri, Umile; Montopoli, Monica; Cocetta, Veronica; Armentano, Biagio; Tinazzi, Mattia; Sciubba, Fabio; Giorgi, Gianluca; Enrica Di Cocco, Maria; Bohn, Torsten; Aiello, Francesca; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY (Oxford, United Kingdom:Blackwell Science Limited:) pp. - - issn: 0950-5423 - wos: WOS:000777579900001 (15) - scopus: 2-s2.0-85127455462 (16)

11573/1707440 - 2022 - Development of quercetin-DHA ester-based pectin conjugates as new functional supplement. Effects on cell viability and migration
Gabriele, Carullo; Gianfranco Spizzirri, Umile; Malivindi, Rocco; Rago, Vittoria; Francesca Motta, Marisa; Lofaro, Danilo; Restuccia, Donatella; Aiello, Francesca - 01a Articolo in rivista
rivista: NUTRACEUTICALS (Basel: MDPI AG, 2021-) pp. 278-288 - issn: 1661-3821 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/1707453 - 2022 - Evaluation of Selected Quality Parameters of "Agristigna" Monovarietal Extra Virgin Olive Oil and Its Apple Vinegar-Based Dressing during Storage
Loizzo, Monica R; Sicari, Vincenzo; Spizzirri, Umile G; Romeo, Rosa; Tundis, Rosa; Mincione, Antonio; Nicoletta, Fiore P; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: FOODS (Basel: MDPI) pp. 1113- - issn: 2304-8158 - wos: WOS:000785138400001 (3) - scopus: 2-s2.0-85129090386 (3)

11573/1662613 - 2022 - Sustainability Assessment of Different Extra Virgin Olive Oil Extraction Methods through a Life Cycle Thinking Approach: Challenges and Opportunities in the Elaio-Technical Sector
Restuccia, Donatella; Prencipe, Sabrina Antonia; Ruggeri, Marco; Gianfranco Spizzirri, Umile - 01a Articolo in rivista
rivista: SUSTAINABILITY (Basel : MDPI) pp. - - issn: 2071-1050 - wos: WOS:000896136900001 (10) - scopus: 2-s2.0-85143587072 (11)

11573/1707474 - 2022 - Kefir Enriched with Carob (Ceratonia siliqua L.) Leaves Extract as a New Ingredient during a Gluten-Free Bread-Making Process
Spizzirri, U. G.; Abduvakhidov, A.; Caputo, P.; Crupi, P.; Muraglia, M.; Rossi, C. O.; Clodoveo, M. L.; Aiello, F.; Restuccia, D. - 01a Articolo in rivista
rivista: FERMENTATION (Basel : MDPI AG , 2015-) pp. 305- - issn: 2311-5637 - wos: WOS:000833849900001 (12) - scopus: 2-s2.0-85133361941 (13)

11573/1707475 - 2022 - A Tara Gum/Olive Mill Wastewaters Phytochemicals Conjugate as a New Ingredient for the Formulation of an Antioxidant-Enriched Pudding
Spizzirri, U. G.; Caputo, P.; Oliviero Rossi, C.; Crupi, P.; Muraglia, M.; Rago, V.; Malivindi, R.; Clodoveo, M. L.; Restuccia, D.; Aiello, F. - 01a Articolo in rivista
rivista: FOODS (Basel: MDPI) pp. 158- - issn: 2304-8158 - wos: WOS:000747572800001 (13) - scopus: 2-s2.0-85122464753 (16)

11573/1707450 - 2021 - Nanotechnologies: An innovative tool to release natural extracts with antimicrobial properties
Spizzirri, U. G.; Aiello, F.; Carullo, G.; Facente, A.; Restuccia, D. - 01a Articolo in rivista
rivista: PHARMACEUTICS (Basel: MDPI, 2009-) pp. 1-32 - issn: 1999-4923 - wos: WOS:000622996000001 (23) - scopus: 2-s2.0-85100717432 (22)

11573/1707447 - 2021 - Valorisation of olive oil pomace extracts for a functional pear beverage formulation
Spizzirri, U. G.; Carullo, G.; Aiello, F.; Paolino, D.; Restuccia, D. - 01a Articolo in rivista
rivista: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY (Oxford, United Kingdom:Blackwell Science Limited:) pp. - - issn: 0950-5423 - wos: WOS:000531437300001 (18) - scopus: 2-s2.0-85084412328 (16)

11573/1707479 - 2020 - Improving kefir bioactive properties by functional enrichment with plant and agro-food waste extracts
Aiello, F.; Restuccia, D.; Spizzirri, U. G.; Carullo, G.; Leporini, M.; Loizzo, M. R. - 01a Articolo in rivista
rivista: FERMENTATION (Basel : MDPI AG , 2015-) pp. 83- - issn: 2311-5637 - wos: WOS:000578154600001 (32) - scopus: 2-s2.0-85092790237 (36)

11573/1683002 - 2020 - Vasorelaxant effects induced by red wine and pomace extracts of Magliocco Dolce cv
Carullo, G.; Ahmed, A.; Fusi, F.; Sciubba, F.; Di Cocco, M. E.; Restuccia, D.; Spizzirri, U. G.; Saponara, S.; Aiello, F. - 01a Articolo in rivista
rivista: PHARMACEUTICALS (Basel: MDPI, Molecular Diversity Preservation International, 2004-) pp. 1-14 - issn: 1424-8247 - wos: WOS:000541028600022 (18) - scopus: 2-s2.0-85084261890 (19)

11573/1707467 - 2020 - Valorization of red grape (Vitis vinifera cv. Sangiovese) pomace as functional food ingredient
Carullo, Gabriele; Gianfranco Spizzirri, Umile; Rosa Loizzo, Monica; Leporini, Mariarosaria; Sicari, Vincenzo; Aiello, Francesca; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE (Pinerolo To Italy: Chiriotti Editori Spa) pp. 367-385 - issn: 1120-1770 - wos: WOS:000535184600008 (17) - scopus: 2-s2.0-85085197534 (18)

11573/1682981 - 2020 - Sangiovese cv Pomace seeds extract-fortified Kefir exerts anti-inflammatory activity in an in vitro model of intestinal epithelium using Caco-2 cells
Carullo, Gabriele; Governa, Paolo; Gianfranco Spizzirri, Umile; Biagi, Marco; Sciubba, Fabio; Giorgi, Gianluca; Rosa Loizzo, Monica; Di Cocco, Maria Enrica; Aiello, Francesca Antonella; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: ANTIOXIDANTS (Basel: MDPI) pp. 1-16 - issn: 2076-3921 - wos: WOS:000512151700081 (26) - scopus: 2-s2.0-85078309421 (30)

11573/1707478 - 2020 - Formulation of New Baking (+)-Catechin Based Leavening Agents: Effects on Rheology, Sensory and Antioxidant Features during Muffin Preparation
Carullo, Gabriele; Scarpelli, Francesca; Lucia Belsito, Emilia; Caputo, Paolino; Oliviero Rossi, Cesare; Mincione, Antonio; Leggio, Antonella; Crispini, Alessandra; Restuccia, Donatella; Gianfranco Spizzirri, Umile; Aiello, Francesca - 01a Articolo in rivista
rivista: FOODS (Basel: MDPI) pp. 1569-1590 - issn: 2304-8158 - wos: WOS:000593294200001 (14) - scopus: 2-s2.0-85096767933 (15)

11573/1518383 - 2019 - Vasoactivity of Mantonico and Pecorello grape pomaces on rat aorta rings: an insight into nutraceutical development
Carullo, Gabriele; Durante, Miriam; Sciubba, Fabio; Restuccia, Donatella; Spizzirri, Umile Gianfranco; Ahmed, Amer; Di Cocco, Maria Enrica; Saponara, Simona; Aiello, Francesca; Fusi, Fabio - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS (Elsevier ltd) pp. 328-334 - issn: 1756-4646 - wos: WOS:000470053800034 (28) - scopus: 2-s2.0-85064321254 (29)

11573/1707432 - 2019 - Synthesis and characterization of a (þ)-catechin and L-(þ)-ascorbic acid cocrystal as a new functional ingredient for tea drinks
Gianfranco Spizzirri, Umile; Carullo, Gabriele; De Cicco, Lucia; Crispini, Alessandra; Scarpelli, Francesca; Restuccia, Donatella; Aiello, Francesca - 01a Articolo in rivista
rivista: HELIYON (Cell Press United Kingdom: Elsevier Limited) pp. e02291- - issn: 2405-8440 - wos: WOS:000484391200179 (26) - scopus: 2-s2.0-85070832476 (27)

11573/1707465 - 2019 - Biogenic Amines, Phenolic, and Aroma-Related Compounds of Unroasted and Roasted Cocoa Beans with Different Origin
Gianfranco Spizzirri, Umile; Ieri, Francesca; Campo, Margherita; Paolino, Donatella; Restuccia, Donatella; Romani, Annalisa - 01a Articolo in rivista
rivista: FOODS (Basel: MDPI) pp. 306-323 - issn: 2304-8158 - wos: WOS:000482954400041 (22) - scopus: 2-s2.0-85070895540 (25)

11573/1683013 - 2019 - Autochthonous white grape pomaces as bioactive source for functional jams
Restuccia, D.; Giorgi, G.; Gianfranco Spizzirri, U.; Sciubba, F.; Capuani, G.; Rago, V.; Carullo, G.; Aiello, F. - 01a Articolo in rivista
rivista: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY (Oxford, United Kingdom:Blackwell Science Limited:) pp. 1313-1320 - issn: 0950-5423 - wos: WOS:000465163800045 (25) - scopus: 2-s2.0-85057118356 (27)

11573/1707400 - 2019 - Quality and safety issues related with the presence of biogenic amines in coffee, tea, and cocoa-based beverages
Restuccia, Donatella; Rosa Loizzo, Monica; Gianfranco Spizzirri, Umile - 02a Capitolo o Articolo
libro: Caffeinated and cocoa based beverages - (978-0-12-815864-7)

11573/1707427 - 2019 - Evaluation of quality parameters of monovarietal extra virgin olive oil from Calabria (Italy)
Rosa Loizzo, Monica; Leporini, Mariarosaria; Falco, Tiziana; Restuccia, Donatella; Spizzirri, Gianfranco; Aiello, Francesca; Tundis, Rosa - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: International Conference on Food Science and nutrition (Roma)
libro: International Conference on Food Science and Nutrition-Book of Abstract - ()

11573/1707458 - 2019 - Corrigendum to “Synthesis and characterization of a (+)-catechin and L-(+)-ascorbic acid cocrystal as a new functional ingredient for tea drinks” [Heliyon 5 (8) (August 2019) e02291](S2405844019359511)(10.1016/j.heliyon.2019.e02291)
Spizzirri, U. G.; Carullo, G.; De Cicco, Luigi; Crispini, A.; Scarpelli, F.; Restuccia, D.; Aiello, F. - 01a Articolo in rivista
rivista: HELIYON (Cell Press United Kingdom: Elsevier Limited) pp. e02461- - issn: 2405-8440 - wos: WOS:000488879100039 (0) - scopus: 2-s2.0-85072616093 (1)

11573/1707476 - 2019 - Biogenic amines profile and concentration in commercial milks for infants and young children
Spizzirri, U. Gianfranco; Puoci, Francesco; Iemma, Francesca; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS. PART A. CHEMISTRY, ANALYSIS, CONTROL, EXPOSURE & RISK ASSESSMENT (Abingdon, Oxon, UK ; Philadelphia, PA : Taylor & Francis, 2008-) pp. 337-349 - issn: 1944-0049 - wos: WOS:000462212400001 (10) - scopus: 2-s2.0-85061059798 (12)

11573/1707415 - 2018 - Antioxidant polymers for food packaging
Cirillo, G.; Curcio, M.; Tania, Spataro; Picci, N.; Restuccia, D.; Iemma, F.; Spizzirri, U. G. - 02a Capitolo o Articolo
libro: Food Packaging and Preservation Handbook of Food Bioengineering - (978-0-12-811516-9)

11573/1707405 - 2018 - Recupero di scarti di vinificazione per l'estrazione e veicolazione di composti bioattivi da utilizzare come ingredienti alimentari
Francesco, Fiore; Spizzirri, U. G.; Aiello, F.; Carullo, G.; Cione, E.; Loizzo, M. R.; Pellicanò, M. T.; Restuccia, D. - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del Congresso AISME 2018 - (978-88-943351-0-1)

11573/1707445 - 2018 - Role of Calabrian Black Rice in Metabolic Syndrome: in vitro Evaluation of Oryza Sativa L. Indica biological properties
Mariarosa, Ruffo; Ortensia Ilaria, Parisi; Scrivano, Luca; Restuccia, D; Fabio, Amone; Maria Stefania, Sinicropi; Rocco, Malivindi; Giovanni, Aiello; Francesco, Puoci. - 01a Articolo in rivista
rivista: CURRENT NUTRITION & FOOD SCIENCE (Bentham Science Publishers Ltd) pp. 1-7 - issn: 1573-4013 - wos: WOS:000430076300004 (3) - scopus: 2-s2.0-85045505534 (4)

11573/1707469 - 2018 - De-stoning technology for improving olive oil nutritional and sensory features: The right idea at the wrong time
Restuccia, Donatella; Clodoveo, Maria Lisa; Corbo, Filomena; Loizzo, Monica Rosa - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL (Elsevier Applied Science:An Imprint of Elsevier Science Ltd, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington Oxford OX5 1GB United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, EMAIL: nlinfo-f@elsevier.nl OR usinfo-f@elsevier.com OR forinfo-kyf04035@niftyserve.or.jp, INTERNET: http://www.elsevier.nl/, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 636-646 - issn: 0963-9969 - wos: WOS:000429893100069 (20) - scopus: 2-s2.0-85041451892 (19)

11573/1707466 - 2018 - Accumulation of Biogenic Amines in Wine: Role of Alcoholic and Malolactic Fermentation
Restuccia, Donatella; Rosa Loizzo, Monica; Umile Gianfranco, Spizzirri - 01a Articolo in rivista
rivista: FERMENTATION (Basel : MDPI AG , 2015-) pp. 6-23 - issn: 2311-5637 - wos: WOS:000428469500005 (39) - scopus: 2-s2.0-85054745139 (42)

11573/1707409 - 2018 - Cocoa process markers: the effect of temperature on polyphenol and biogenic amine profiles
Spizzirri, U. G.; Margherita, Campo; Ieri, F.; Restuccia, D.; Annalisa, Romani - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del Congresso AISME 2018 - (978-88-943351-0-1)

11573/1707430 - 2017 - After wine: typical white Calabrian grape pomaces as useful source of functional foods
Carullo, Gabriele; Restuccia, Donatella; Gianfranco Spizzirri, Umile; Gianluca, Giorgi; Badolato, Mariateresa; Aiello, Francesca - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: MYCS - Merck Young Chemists Symposium -Società Chimica Italiana (Milano Marittima (Italy))
libro: Proceedings of the Merck Young Chemists Symposium 2017 - (978-88-86208-89-5)

11573/1707437 - 2017 - The impact of cultivar on polyphenol and biogenic amine profiles in Calabrian red grapes during winemaking
Restuccia, D.; Sicari, V.; Pellicanò, T. M.; Spizzirri, U. G.; Loizzo, M. R. - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL (Elsevier Applied Science:An Imprint of Elsevier Science Ltd, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington Oxford OX5 1GB United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, EMAIL: nlinfo-f@elsevier.nl OR usinfo-f@elsevier.com OR forinfo-kyf04035@niftyserve.or.jp, INTERNET: http://www.elsevier.nl/, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 303-312 - issn: 0963-9969 - wos: WOS:000419418100035 (32) - scopus: 2-s2.0-85040310135 (34)

11573/1707452 - 2017 - LC with Evaporative Light-Scattering Detection for Quantitative Analysis of Organic Acids in Juices
Restuccia, Donatella; U. G., Spizzirri; Puoci, Francesco; M. L., Clodoveo; Picci, Nevio - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD ANALYTICAL METHODS (New York, NY : Springer Science and Business Media) pp. 704-712 - issn: 1936-9751 - wos: WOS:000394341500017 (7) - scopus: 2-s2.0-84982315599 (9)

11573/1707424 - 2016 - Protective effect of C. annuum mixture on fatty acids degradation in 'Nduja samples
Balzano, M; Loizzo, Monica Rosa; Pacetti, D; Restuccia, D; Tundis, R; Bonesi, M; Spizzirri, G; Falco, T; Frega, Ng - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: 14th Euro Fed Lipid Congress Fats, Oils and Lipids: Innovative Approaches towards a Sustainable Future (Ghent, Belgium)
libro: Book of Abstract 14th Euro Fed Lipid Congress Fats, Oils and Lipids: Innovative Approaches towards a Sustainable Future - ()

11573/1707471 - 2016 - Polyphenol conjugates and human health: a perspective review
Cirillo, G; Curcio, M.; Vittorio, O.; Iemma, Francesca; Restuccia, Donatella; Spizzirri, Ug.; Puoci, Francesco; Picci, Nevio - 01a Articolo in rivista
rivista: CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION (CRC Press LLC:2000 Northwest Corporate Boulevard:Boca Raton, FL 33431:(800)272-7737, (561)994-0555, EMAIL: newsdiv@crcpress.com, orders@crcpress.com, INTERNET: http://www.crcpress.com, Fax: (561)361-6076) pp. 326-337 - issn: 1040-8398 - wos: WOS:000367552700009 (95) - scopus: 2-s2.0-84951751688 (111)

11573/1707399 - 2016 - Food Analysis: A Brief Overview
Cirillo, G; Restuccia, D; Curcio, M; Iemma, F; Spizzirri, Ug - 02a Capitolo o Articolo
libro: Food Safety: Innovative Analytical Tools for Safety Assessment - (9781119160557)

11573/1707468 - 2016 - Carbon nanohybrids as electro-responsive drug delivery systems
Cirillo, G; Spizzirri, Ug; Curcio, M; Hampel, S; Vittorio, O; Restuccia, Donatella; Picci, Nevio; Iemma, Francesca - 01a Articolo in rivista
rivista: MINI-REVIEWS IN MEDICINAL CHEMISTRY (Bentham Science Publishers BV:PO Box 7917, Exec Ste Y 26, Saif Zone Sharjah Uae:011 971 6 5571132, EMAIL: benthams@emirates.net.ae, INTERNET: http://www.bentham.org, Fax: 011 971 6 5571134) pp. 658-668 - issn: 1389-5575 - wos: WOS:000372789000008 (10) - scopus: 2-s2.0-84961653803 (15)

11573/1707480 - 2016 - Chemometric analysis for discrimination of extra virgin olive oils from whole and stoned olive pastes
De Luca, M; Restuccia, D; Clodoveo, M. L.; Puoci, F; Ragno, G - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD CHEMISTRY (Elsevier Applied Science:An Imprint of Elsevier Science Ltd, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington Oxford OX5 1GB United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, EMAIL: nlinfo-f@elsevier.nl OR usinfo-f@elsevier.com OR forinfo-kyf04035@niftyserve.or.jp, INTERNET: http://www.elsevier.nl/, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 432-437 - issn: 0308-8146 - wos: WOS:000370810000057 (38) - scopus: 2-s2.0-84957928580 (41)

11573/1707448 - 2016 - Influence of packaging conditions on biogenic amines and fatty acids evolution during 15 months storage of a typical spreadable salami ('Nduja)
Loizzo, Monica Rosa; Spizzirri, Ug; Bonesi, M; Tundis, Rosa; Picci, Nevio; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD CHEMISTRY (Elsevier Applied Science:An Imprint of Elsevier Science Ltd, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington Oxford OX5 1GB United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, EMAIL: nlinfo-f@elsevier.nl OR usinfo-f@elsevier.com OR forinfo-kyf04035@niftyserve.or.jp, INTERNET: http://www.elsevier.nl/, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 115-122 - issn: 0308-8146 - wos: WOS:000380289900015 (13) - scopus: 2-s2.0-84976259051 (21)

11573/1707436 - 2016 - Biogenic amines as quality marker in organic and fair-trade cocoa-based products
Restuccia, D.; Spizzirri, U. G.; De Luca, M.; Parisi, O. I.; Picci, N. - 01a Articolo in rivista
rivista: SUSTAINABILITY (Basel : MDPI) pp. 856- - issn: 2071-1050 - wos: WOS:000385529400028 (10) - scopus: 2-s2.0-84990940920 (13)

11573/1707417 - 2016 - Industrial applications: regulatory issues and life cycle assessment of food packaging
Restuccia, Donatella; Salomone, R; Spizzirri, Ug; Saija, G; Ioppolo, G; Parisi, Oi; Picci, Nevio - 02a Capitolo o Articolo
libro: Antimicrobial food packaging - (978-0-12-800723-5)

11573/1707434 - 2016 - Biogenic amines as quality marker in organic and fair-trade cocoa-based products
Restuccia, Donatella; Spizzirri, U. G.; Luca, M. D.; Parisi, Oi; Picci, Nevio - 01a Articolo in rivista
rivista: SUSTAINABILITY (Basel : MDPI) pp. 856-866 - issn: 2071-1050 - wos: WOS:000385529400028 (9) - scopus: 2-s2.0-84990940920 (13)

11573/1707463 - 2016 - Application of LC with Evaporative Light Scattering Detector for Biogenic Amines Determination in Fair Trade Cocoa-Based Products
Spizzirri, U. G.; Parisi, O. I.; Picci, Nevio; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD ANALYTICAL METHODS (New York, NY : Springer Science and Business Media) pp. 2200-2209 - issn: 1936-9751 - wos: WOS:000378902200008 (6) - scopus: 2-s2.0-84954460843 (9)

11573/1707443 - 2016 - Extraction efficiency of different solvents and LC-UV determination od biogenic amines in tea leaves and infusions
Spizzirri, Ug; Picci, Nevio; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF ANALYTICAL METHODS IN CHEMISTRY (Cairo: Hindawi Publishing Corporation) pp. - - issn: 2090-8873 - wos: WOS:000381410500001 (18) - scopus: 2-s2.0-84985904991 (20)

11573/1707418 - 2015 - Food Applications of Active and Intelligent Packaging: Legal Issues and Safety Concerns
Restuccia, Donatella; Puoci, Francesco; Parisi, Oi; Picci, Nevio - 02a Capitolo o Articolo
libro: Functional Polymers in Food Science: From Technology to Biology - (978-1-118-59489-6)

11573/1707455 - 2015 - Evaluation of fatty acids and biogenic amines profiles in mullet and tuna roe during six months of storage at 4 °C
Restuccia, Donatella; Spizzirri, Gu; Bonesi, M; Tundis, Rosa; Menichini, F; Picci, Nevio; Loizzo, Monica Rosa - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS (Academic Press Incorporated:6277 Sea Harbor Drive:Orlando, FL 32887:(800)543-9534, (407)345-4100, EMAIL: ap@acad.com, INTERNET: http://www.idealibrary.com, Fax: (407)352-3445) pp. 52-60 - issn: 0889-1575 - wos: WOS:000353179600009 (25) - scopus: 2-s2.0-84925003511 (35)

11573/1707442 - 2015 - Brewing effect on levels of biogenic amines in different coffee samples as determined by LC-UV
Restuccia, Donatella; Spizzirri, U. G.; Parisi, O. I.; Cirillo, G.; Picci, Nevio - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD CHEMISTRY (Elsevier Applied Science:An Imprint of Elsevier Science Ltd, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington Oxford OX5 1GB United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, EMAIL: nlinfo-f@elsevier.nl OR usinfo-f@elsevier.com OR forinfo-kyf04035@niftyserve.or.jp, INTERNET: http://www.elsevier.nl/, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 143-150 - issn: 0308-8146 - wos: WOS:000348878500021 (47) - scopus: 2-s2.0-84915822457 (55)

11573/1707451 - 2015 - Determination of biogenic amine profiles in conventional and organic cocoa-based products
Restuccia, Donatella; Spizzirri, Ug; Puoci, Francesco; Picci, Nevio - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS. PART A. CHEMISTRY, ANALYSIS, CONTROL, EXPOSURE & RISK ASSESSMENT (Abingdon, Oxon, UK ; Philadelphia, PA : Taylor & Francis, 2008-) pp. 1156-1163 - issn: 1944-0049 - wos: WOS:000356363600017 (17) - scopus: 2-s2.0-84931010823 (20)

11573/964653 - 2015 - Analysis and distribution of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in groundwater, leachate and stream water samples in an Italian landfill.
Vinci, Giuliana; Preti, Raffaella; Restuccia, Donatella; Antonelli Marta, Letizia - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: 21° Convegno di Igiene Industriale. Le Gionate di Corvara. (Corvara (BZ))
libro: Igiene Industriale. Le giornate di Corvara. - (978-88-86293-26-6)

11573/1707483 - 2014 - Chemometric discrimination of virgin olive oils from whole and stoned olive pastes
De Luca, M.; Restuccia, D.; Clodoveo, M. L.; Puoci, F.; Ioele, Giuseppina; Ragno, Gaetano - 04b Atto di convegno in volume
congresso: XVI Congresso Nazionale dei Chimici (Reggio Calabria)
libro: Atti del Congresso XVI Congresso Nazionale dei Chimici, Reggio Calabria 29-31 maggio 2014 - ()

11573/1707425 - 2014 - Antihypertensive activity of polyphenolic compounds from olive mill wastewater
Parisio, I; Restuccia, D; Casaburi, I; Trombino, Sonia; Cassano, Roberta; Avena, P; Picci, N; Pezzi, V; Puoci, F. - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: xxv Congresso Nazionale della Società Chimica Italiana (Arcavacata di Rende (Cosenza))
libro: xxv Congresso Nazionale della Società Chimica Italiana, Arcavacata di Rende, 07-12 Settembre 2014 - ()

11573/583587 - 2014 - Food eco-labels, a market competitive advantage
Preti, Raffaella; D'ascenzo, Fabrizio; Amendola, Carlo; Donatella, Restuccia; Vinci, Giuliana - 04b Atto di convegno in volume
libro: Innovazione, Sostenibilità e Tutela dei Consumatori: L’Evoluzione delle Scienze Merceologiche per la Creazione di Valore e Competitività - (9781291743180)

11573/1707416 - 2014 - The global market of active and intelligent packaging
Restuccia, Donatella; Spizzirri, U. G.; Cirillo, G.; Curcio, M.; Picci, Nevio - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del XXVI Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche. Innovazione, Sostenibilità e Tutela dei Consumatori: L’Evoluzione delle Scienze Merceologiche per la Creazione di Valore e Competitività - (978-1-291-74318-0)

11573/1707421 - 2014 - Accumulation of Biogenic Amines in Foods: Hazard Identification and Control Options
Restuccia, Donatella; U. G., Spizzirri; F., Puoci; O. I., Parisi; M., Curcio; N., Picci - 02a Capitolo o Articolo
libro: Microbial Food Safety and Preservation Techniques - (978-1-4665-9306-0)

11573/1707403 - 2014 - Cambiamenti nel profilo di ammine biogene durante il periodo di conservazione di campioni di bottarga
Spizzirri, U. G.; Restuccia, Donatella; Puoci, F.; Parisi, O. I.; Picci, Nevio - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del XXVI Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche. Innovazione, Sostenibilità e Tutela dei Consumatori: L’Evoluzione delle Scienze Merceologiche per la Creazione di Valore e Competitività - (978-1-291-74318-0)

11573/548127 - 2013 - Food Security: A Global Problem
Donatella, Restuccia; Umile Gianfranco, Spizzirri; Francesco, Puoci; Giuseppe, Cirillo; Ortensia Ilaria, Parisi; Vinci, Giuliana; Nevio, Picci - 02a Capitolo o Articolo
libro: Advances in Food Science and Technology - (9781118121023; 9781118659083)

11573/1707441 - 2013 - Technological aspects and analytical determination of biogenic amines in cheese
Loizzo, Monica Rosa; F., Menichini; Picci, Nevio; Puoci, Francesco; U. G., Spizzirri; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY (Elsevier Trends Journals:An Imprint of Elsevier Science Limited, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford 0X5 1GB United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 38-55 - issn: 0924-2244 - wos: WOS:000317449300004 (78) - scopus: 2-s2.0-84875273640 (90)

11573/1707413 - 2013 - Polyphenols and Their Formulations: Different Strategies to Overcome the Drawbacks Associated with Their Poor Stability and Bioavailability
Parisi, Oi; Puoci, Francesco; Restuccia, Donatella; Farina, G; Iemma, Francesca; Picci, Nevio - 02a Capitolo o Articolo
libro: polyphenols in human health and disease - (978-012398456-2)

11573/1707461 - 2013 - Maca flour: a powerful ingredient for functionaslly enhanced bread
Puoci, F.; Malanchin, R.; Piangiolino, C.; Restuccia, Donatella; Curcio, M.; Parisi, O. I.; Cirillo, G.; Picci, Nevio - 01a Articolo in rivista
rivista: INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL (Serdang, Selangor : Faculty of Food Science and Technology, Universiti Putra Malaysia, [200?]-) pp. 1293-1300 - issn: 1985-4668 - wos: (0) - scopus: 2-s2.0-84880586383 (7)

11573/1707444 - 2013 - Maca flour: a powerful ingredient for functionally enhanced bread
Puoci, Francesco; Malanchin, R; Piangiolino, C; Restuccia, Donatella; Curcio, M; Parisi, Oi; Cirillo, G; Picci, N. - 01a Articolo in rivista
rivista: INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL (Serdang, Selangor : Faculty of Food Science and Technology, Universiti Putra Malaysia, [200?]-) pp. 1597-1604 - issn: 1985-4668 - wos: (0) - scopus: 2-s2.0-84880586383 (7)

11573/1707408 - 2013 - Chapter 6. Safety Issues and analytical determination of biogenic amines in cheese
Restuccia, Donatella; Loizzo, Monica Rosa; Spizzirri, U. G.; Parisi, O. I.; Cirillo, G.; Picci, N. - 02a Capitolo o Articolo
libro: Cheese: Production, Chemistry and Sensory Properties. Vol. 1 - ()

11573/1707459 - 2013 - Antioxidant activity and phenolic content of Mapo Tangelo
Spizzirri, U. G.; Restuccia, Donatella; Puoci, Francesco; Curcio, M.; Cirillo, G.; Picci, N. - 01a Articolo in rivista
rivista: ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE (Pinerolo To Italy: Chiriotti Editori Spa) pp. 354-361 - issn: 1120-1770 - wos: WOS:000329468100014 (0) - scopus: 2-s2.0-84890082459 (0)

11573/1707435 - 2013 - Determination of biogenic amines in different cheese samples by LC with evaporative light scattering detector
Spizzirri, Ug; Restuccia, Donatella; Curcio, M; Parisi, Oi; Iemma, Francesca; Picci, Nevio - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS (Academic Press Incorporated:6277 Sea Harbor Drive:Orlando, FL 32887:(800)543-9534, (407)345-4100, EMAIL: ap@acad.com, INTERNET: http://www.idealibrary.com, Fax: (407)352-3445) pp. 43-51 - issn: 0889-1575 - wos: WOS:000314328000007 (54) - scopus: 2-s2.0-84870503489 (58)

11573/1707410 - 2012 - Antioxidant Activity of Phenolic Acids: Correlation with Chemical Structure and in Vitro Assays for Analytical Determination
Cirillo, G; Parisi, O. I.; Restuccia, Donatella; Puoci, F; Picci, N. - 02a Capitolo o Articolo
libro: Phenolic Acids: Composition, Applications and Health Benefits - (978-1-61942-032-8)

11573/387517 - 2012 - Determination of Phospholipids in Food Samples
Donatella, Restuccia; U., Gianfranco Spizzirri; Francesco, Puoci; Giuseppe, Cirillo; Vinci, Giuliana; Nevio, Picci - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD REVIEWS INTERNATIONAL (Marcel Dekker Incorporated:270 Madison Avenue:New York, NY 10016:(800)228-1160, (212)696-9000, EMAIL: bookorders@dekker.com, INTERNET: http://www.dekker.com, Fax: (212)685-4540) pp. 1-46 - issn: 8755-9129 - wos: WOS:000300816700001 (38) - scopus: 2-s2.0-84858828946 (40)

11573/1707438 - 2012 - Ciprofloxacin-collagen conjugate in the wound healingtreatment
Puoci, F; Piangiolino, C; Givigliano, F; Parisi, Oi; Cassano, R; Trombino, S; Curcio, M; Iemma, F; Cirillo, G; Spizzirri, Ug; Restuccia, D; Muzzalupo, R; Picci, N - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF FUNCTIONAL BIOMATERIALS (Basel : MDPI) pp. 361-371 - issn: 2079-4983 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/1707473 - 2011 - Molecularly imprinted polymers for the selective extraction of glycyrrhizic acid from liquorice roots
Cirillo, G; Curcio, M; Parisi, Oi; Puoci, F; Iemma, F; Spizzirri, Ug; Restuccia, D; Picci, N - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD CHEMISTRY (Elsevier Applied Science:An Imprint of Elsevier Science Ltd, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington Oxford OX5 1GB United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, EMAIL: nlinfo-f@elsevier.nl OR usinfo-f@elsevier.com OR forinfo-kyf04035@niftyserve.or.jp, INTERNET: http://www.elsevier.nl/, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 1058-1063 - issn: 0308-8146 - wos: WOS:000284818400034 (95) - scopus: 2-s2.0-78149416148 (96)

11573/1707488 - 2011 - Polymers in agriculture technology trends
F., Puoci; G., Cirillo; M., Curcio; O. I., Parisi; Restuccia, Donatella; N., Picci - 03c Manuale Didattico

11573/1707433 - 2011 - Antioxidant activity of a mediterranean food product: "fig syrup"
Puoci, F; Iemma, F; Spizzirri, Ug; Restuccia, D; Pezzi, V; Sirianni, R; Manganaro, L; Curcio, M; Parisi, Oi; Cirillo, G; Picci, N - 01a Articolo in rivista
rivista: NUTRIENTS (Basel, Switzerland: Molecular Diversity Preservation International (MDPI)) pp. 317-329 - issn: 2072-6643 - wos: WOS:000298241400003 (19) - scopus: 2-s2.0-79953678984 (28)

11573/1707414 - 2011 - Synthesis of Antioxidant Polymers by Free Radical Grafting Procedure
Puoci, Francesco; Cirillo, G; Iemma, F; Parisi, O. I.; Curcio, M; Spizzirri, U. G.; Restuccia, Donatella; Picci, Nevio - 02a Capitolo o Articolo
libro: Advances in Material Science Research - (978-1-61728-1624)

11573/1707406 - 2011 - Determinazione di ammine biogene mediante HPLC-ELSD per la caratterizzazione di formaggi a diverso grado di stagionatura
Restuccia, D; Spizzirri, Ug; Parisi, Oi; Cirillo, G; Curcio, M; Iemma, F; Puoci, F; Picci, N - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del XXV Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche (Contributo delle Scienze Merceologiche per un Mondo Sostenibile) - (978-88-8420-705-0)

11573/1707456 - 2011 - Antioxidant Properties of EVOO from Cerasuola cv Olive Fruit: Effect of Stone Removal
Restuccia, Donatella; Spizzirre, U. G.; Chiricosta, S; Puoci, Francesco; Altimari, I; Picci, N. - 01a Articolo in rivista
rivista: ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE (Pinerolo To Italy: Chiriotti Editori Spa) pp. 62-71 - issn: 1120-1770 - wos: (0) - scopus: 2-s2.0-79953849201 (11)

11573/1707464 - 2011 - A new method for the determination of biogenic amines in cheese by LC with evaporative light scattering detector
Restuccia, Donatella; Spizzirri, Ug; Puoci, Francesco; Cirillo, G.; Curcio, M.; Parisi, Oi; Iemma, Francesca; Picci, Nevio - 01a Articolo in rivista
rivista: TALANTA (-Oxford, United Kingdom: Elsevier Science Limited Oxford: Pergamon, 1958-) pp. 363-369 - issn: 0039-9140 - wos: WOS:000292848900049 (48) - scopus: 2-s2.0-79958105088 (57)

11573/1707426 - 2011 - Determinazione di ammine biogene mediante HPLC-ELSD per la caratterizzazione di formaggi a diverso grado di stagionatura
Restuccia, Donatella; U. G., Spizzirri; G., Cirillo; M., Curcio; Iemma, Francesca; F., Puoci; N., Picci - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: XXV Congresso Nazionale delle Scienze Merceologiche (Trieste/Udine)
libro: XXV Congresso Nazionale delle Scienze Merceologiche - (978-88-8420-705-0)

11573/1707407 - 2011 - Composti dall’alto valore aggiunto estraibili da noccioli di olive per applicazioni di interesse alimentare
Spizzirri, Ug; Restuccia, D; Parisi, Oi; Cirillo, G; Curcio, M; Iemma, F; Puoci, F; Chiricosta, S; Picci, N - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del XXV Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche (Contributo delle Scienze Merceologiche per un Mondo Sostenibile) - (978-88-8420-705-0)

11573/1707460 - 2011 - Olive stones as source of antioxidants for food industry
Spizzirri, Ug; Restuccia, Donatella; Chiricosta, Salvatore; Parisi, Oi; Cirillo, G; Curcio, M; Iemma, F; Puoci, Francesco; Chiricosta, S; Picci, N - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH (Bratislava Výskumný ústav potravinársky) pp. 57-67 - issn: 1336-8672 - wos: WOS:000290007700007 (15) - scopus: 2-s2.0-79952649899 (17)

11573/402338 - 2011 - Determination of biogenic amines in wines by HPLC-UV and LC-ESI-MS: a comparative study
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; Antiochia, Riccarda - 01a Articolo in rivista
rivista: LA CHIMICA E L'INDUSTRIA (Milano Italia: Promedia Publishing Milano Italia: Editrice Bias:) pp. 128-135 - issn: 0009-4315 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/363030 - 2010 - New EU regulation aspects and global market of active and intelligent packaging for food industry applications
Donatella, Restuccia; U., Gianfranco Spizzirri; Ortensia I., Parisi; Giuseppe, Cirillo; Manuela, Curcio; Francesca, Iemma; Francesco, Puoci; Vinci, Giuliana; Nevio, Picci - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD CONTROL (Attuale:ELSEVIER SCI LTD, THE BOULEVARD, LANGFORD LANE, KIDLINGTON, OXFORD, ENGLAND, OXON, OX5 1GB Butterworth Heinemann Publishers:Linacre House Jordan Hill, Oxford OX2 8DP United Kingdom:011 44 1865 314569, EMAIL: bhmarketing@repp.co.uk, INTERNET: http://www.laxtonsprices.co.uk, Fax: 011 44 1865 314569) pp. 1425-1435 - issn: 0956-7135 - wos: WOS:000280932100001 (299) - scopus: 2-s2.0-77954623010 (410)

11573/1707431 - 2010 - Determinazione semplice e rapida delle ammine biogene in campioni di vini di qualità mediante HPLC-UV-RF
G., Vinci; M. L., Antonelli; A., Bacaloni; Restuccia, Donatella; M., De Giusti - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: VIII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti (20-24 settembre, Marsala (Trapani))
libro: Atti di: VIII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - (978-88-86208-61-1)

11573/1707490 - 2010 - Innovazione e Competitività: Biotecnologie e Sviluppo Sostenibile
G., Vinci; Restuccia, Donatella; F., Pirro - 03a Saggio, Trattato Scientifico

11573/1707429 - 2010 - Ammine biogene in formaggi Dop calabresi: determinazione mediante HPLC con rivelatore light sacttering
U. G., Spizzirri; Restuccia, Donatella; F., Puoci; M., Curcio; G., Cirillo; N., Picci - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: VIII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti (Marsala (Tp))
libro: Atti di : VIII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - (978-88-86208-61-1)

11573/386923 - 2010 - Determinazione semplice e rapida delle ammine biogene in campioni di vini di qualità mediante LC-UV-RF
Vinci, Giuliana; Antonelli, Marta Letizia; Bacaloni, Alessandro; Restuccia, D.; De Giusti, Maria - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: VIII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - Qualità e Tipicità degli Alimenti Mediterranei: Alimentazione e Salute (Marsala)
libro: Atti del VIII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - Qualità e Tipicità degli Alimenti Mediterranei: Alimentazione e Salute - (9788886208611)

11573/358197 - 2010 - INNOVAZIONE E COMPETITIVITÀ: BIOTENOLOGIE E SVILUPPO SOSTENIBILE
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; F., Pirro - 03a Saggio, Trattato Scientifico

11573/368254 - 2009 - Il mercato dei fitoterapici e l'evoluzione della normativa
D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ambiente Internazionalizzazione Sistemi Merci Energia - (9788876618734)

11573/367578 - 2009 - Metodi di estrazione innovativi nel settore oleario: miglioramento quali-quantitativo degli oli di oliva e riduzione dell'impatto ambientale
E., Chiacchierini; F., Lo Coco; A., Ranalli; D., Restuccia; D., Valentini; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ambiente, Internazionalizzazione, Sistemi, Merci, Energia - (9788876618734)

11573/1707420 - 2009 - Synthesis of Antioxidant Polymers by Free Radical Grafting Procedure
F., Puoci; U. G., Spizzirri; O. I., Parisi; G., Cirillo; M., Curcio; F., Iemma; Restuccia, Donatella; N., Picci - 02a Capitolo o Articolo
libro: Advances in Material Science Research - (978-1-61728-162-4)

11573/1707485 - 2009 - Prevenzione della formazione di ammine biogene durante la fermentazione dei vini
G., Vinci; L., Bellante; Restuccia, Donatella; A., Bacaloni; M., De Giusti - 04b Atto di convegno in volume
congresso: Convegno di Igiene Industriale-Le Giornate di Corvara (Corvara)
libro: Atti del 15° Convegno di Igiene Industriale-Le Giornate di Corvara - ()

11573/1707419 - 2009 - Applicazioni biotecnologiche nella cooperazione internazionale: coltivazione di “jatropha curcas” per la produzione di biodisel
G., Vinci; Restuccia, Donatella; D, Valentini - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del XXIV Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche (Ambiente-Internazionalizzazione-Sistemi-Merci-Energia - (978-88-7661-873-4)

11573/1707487 - 2009 - La chimica sostenibile: settori e prodotti comuni alla chimica verde
G., Vinci; Restuccia, Donatella; D., Valentini; I., Iannilli; F., Pirro - 04b Atto di convegno in volume
congresso: Convegno di Igiene Industriale-Le Giornate di Corvara (Corvara)
libro: Atti del 15° Convegno di Igiene Industriale-Le Giornate di Corvara - ()

11573/1707423 - 2009 - Valutazione delle proprietà antiossidanti di componenti presenti nel nocciolo di olive
S., Chiricosta; N., Picci; U. G., Spizzirri; Restuccia, Donatella - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del XXIV Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche (Ambiente-Internazionalizzazione-Sistemi-Merci-Energia) - (978-88-7661-873-4)

11573/389142 - 2009 - Quantitative determination of bioactive amines in red and white wines by LC-MS
Tarola, Anna Maria; Iannilli, Ildebrando; D., Restuccia; U. G., Spizzirri; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: New Trends in Food Analysis from LC-MS Technologies to UPLC (ASFILAB/AOAC International) (Paris)

11573/322071 - 2009 - Polycyclic aromatic hidrocarbons (PAHs) in natural mineral waters as safety marker
Valentini, Daniela; Iannilli, Ildebrando; D., Restuccia; U. G., Spizzirri; Vinci, Giuliana - 04a Atto di comunicazione a congresso
congresso: 3rd International Congress on Food and Nutrition (Antalya (Turchia))
libro: EU Quality Low-Imput Food Project Final Conference - ()

11573/368196 - 2009 - Applicazioni biotecnologiche nella cooperazione internazionale: coltivazione di "Jatropha Curcas" per la produzione di biodiesel
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; D., Valentini - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ambiente Internazionalizzazione Sistemi Merci Energia - (9788876618734)

11573/358645 - 2009 - La chimica sostenibile: settori e prodotti della chimica comuni alla chimica verde
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; D., Valentini; Iannilli, Ildebrando; F., Pirro - 02a Capitolo o Articolo
libro: Le Giornate di Corvara - ()

11573/361035 - 2009 - I prodotti di origine nervina nel Commercio Equo e Solidale
Vinci, Giuliana; D., Valentini; D., Restuccia; G., Anelli - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ambiente Internazionalizzazione Sistemi Merci Energia - (9788876618734)

11573/367505 - 2009 - Prevenzione della formazione delle ammine biogene durante la fermentazione dei vini
Vinci, Giuliana; L., Bellante; D., Restuccia; Bacaloni, Alessandro; De Giusti, Maria - 02a Capitolo o Articolo
libro: Le Giornate di Corvara - ()

11573/357655 - 2008 - Sicurezza alimentare e contaminanti funginei: estrazione ed identificazione mediante MALDI-ToF di aflatossine in oli di semi
E., Chiacchierini; L., Recchia; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del VII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - (9788886993289)

11573/359632 - 2008 - Sostanze naturali bioattive presenti nelle bevande/alimenti nervini: determinazione di polifenoli totali, attività antiossidante, catechine e proantocianidine
E., Chiacchierini; S. L. M., Eramo; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ricerche e innovazioni nell'industria alimentare - (9788896027004)

11573/1707482 - 2008 - Metodologie analitiche di campionamento e determinazione di metalli pesanti nelle emulsioni oleose utilizzate in co-combustione nei forni da cemento
F., Lo Coco; G., Moras; C., Nemnich; G., Vinci; Restuccia, Donatella - 04b Atto di convegno in volume
congresso: Convegno di Igiene Industriale-Le Giornate di Corvara (Corvara)
libro: Atti del 14° Convegno di Igiene Industriale-Le Giornate di Corvara - ()

11573/368423 - 2008 - Metodologie analitiche di campionamento e determinazione di metalli pesantinelle emulsioni oleose utilizzati in co-combustione nei forni da cemento
F., Lo Coco; G., Moras; C., Nemnich; Vinci, Giuliana; D., Restuccia - 02a Capitolo o Articolo
libro: Le Giornate di Corvara - ()

11573/1707486 - 2008 - Confronto di due tecniche per l’estrazione di idrocarburi policiclici aromatici in campioni a diverso grado di inquinamento: determinazione LC-FD
G., Vinci; Restuccia, Donatella; F., Lo Coco; G., Moras; M., Rossi - 04b Atto di convegno in volume
congresso: Convegno di Igiene Industriale-Le Giornate di Corvara (Corvara)
libro: Atti del 14° Convegno di Igiene Industriale-Le Giornate di Corvara - ()

11573/1707411 - 2008 - Contaminanti xenobiotici in bevande di tè e caffè: determinazione quantitativa idrocarburi policiclici aromatici mediante LC-UV-FD
G., Vinci; Restuccia, Donatella; M., Rossi; S. L. M., Eramo; D., Valentini - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del VII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - (978-88-86993-28-9)

11573/1707449 - 2008 - Sicurezza alimentare:micotossine nei cereali
Restuccia, Donatella; Eramo, Slm; Valentini, D. - 01a Articolo in rivista
rivista: DE QUALITATE (Nuovo Studio Tecna, Roma) pp. 58-65 - issn: 1123-3249 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/359605 - 2008 - Lo sviluppo delle biotecnologie ed il loro uso in campo alimentare: output traits e functional foods
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; D., Valentini - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ricerche e Innovazioni nell'Industria Alimentare - (9788896027004)

11573/367597 - 2008 - Confronto di due tecniche per l'estrazioni di idrocarburi policiclici aromatici in campioni a diverso grado di inquinamento: determinazione LC-FD
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; F., Lo Coco; G., Moras; M., Rossi - 02a Capitolo o Articolo
libro: Le Giornate di Corvara - ()

11573/367807 - 2008 - Contaminanti xenobiotici in bevande di Caffè e di Tè: determinazione quantitativa di Idrocarburi Policiclici Aromatici mediante LC-RF
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; S. L. M., Eramo; D., Valentini; Iannilli, Ildebrando - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del VII Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - (9788886993289)

11573/363363 - 2008 - Environmental and economic issues in GM crop and food production
Vinci, Giuliana; G., Anelli; S. M. L., Eramo; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF COMMODITY SCIENCE, TECHNOLOGY AND QUALITY (Pescara : Edizioni Tracce) pp. 89-113 - issn: 1971-4483 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/364783 - 2008 - Influence of environmental and technological parameters on phenolic composition in red wine
Vinci, Giuliana; S. M. L., Eramo; I., Nicoletti; Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL OF COMMODITY SCIENCE, TECHNOLOGY AND QUALITY (Pescara : Edizioni Tracce) pp. 241-262 - issn: 1971-4483 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/1707412 - 2007 - Sostanze naturali bioattive presenti nelle bevande/alimenti nervini: determinazione di polifenoli totali, attività antiossidante, catachine e proantocianidine
Chiacchierini, E; Eramo, S. L. M.; Restuccia, Donatella; Vinci, G. - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del 8° CISETA - (978-88-96027-00-4)

11573/360408 - 2007 - Determination of polyciclic aromatic hydrocarbons (PAH) by LC-FD as quality index in cofee brew samples
Chiacchierini, Ernesto; Restuccia, Donatella; Tarola, Anna Maria; Vinci, Giuliana - 04b Atto di convegno in volume
congresso: EURO FOOD CHEM XIV Food Quality, An Issue of Molecule Based Science (Parigi)
libro: Proceedings of EURO FOOD CHEM XIV Food Quality, an Issue of Molecule Based Science - ()

11573/359092 - 2007 - L’ambiente tra responsabilità e sfida competitiva: interventi per il riciclo delle apparecchiature elettriche ed elettroniche (AEE)
D., Restuccia; D., Scaccia; D., Valentini; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Qualità, ambiente e valorizzazione delle risorse territoriali - (9788890268847)

11573/366957 - 2007 - Idrocarburi Policiclici Aromatici (IPA) in infusi di tè: estrazione, purificazione e determinazione HPLC-RF
E., Chiacchierini; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Qualità, Ambiente e valorizzazione delle risorse territoriali - (9788890268823)

11573/358956 - 2007 - Impact evaluation of innovative and sustainable extraction technologies in olive oil quality
E., Chiacchierini; Mele, Giustino; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 01a Articolo in rivista
rivista: TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY (Elsevier Trends Journals:An Imprint of Elsevier Science Limited, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford 0X5 1GB United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 299-305 - issn: 0924-2244 - wos: WOS:000247093100002 (54) - scopus: 2-s2.0-34248196013 (68)

11573/1707484 - 2007 - Determination of polycyclic aromatic hydrocarbons (pahs) by lc-fd as quality index in coffee brew samples
E., Chiacchierini; Restuccia, Donatella; A. M., Tarola; G., Vinci - 04b Atto di convegno in volume
congresso: EURO FOOD CHEM XIV (Parigi)
libro: Proceedings of EURO FOOD CHEM XIV - ()

11573/358058 - 2007 - Antiossidanti negli alimenti nervini: polifenoli totali, catechine e proantocianidine
E., Chiacchierini; S. L. M., Eramo; D., Restuccia; Vinci, Giuliana; L., Recchia - 01a Articolo in rivista
rivista: INGREDIENTI ALIMENTARI (Chiriotti Editori, Pinerolo) pp. 9-12 - issn: 1594-0543 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/203244 - 2007 - Campionamento e valutazione analitica del grado di inquinamento da idrocarburi policiclici aromatici di un sito industriale dismesso deposito di coke di petrolio
F., Lo Coco; F., Lanuzza; Vinci, Giuliana; D., Restuccia - 02a Capitolo o Articolo
libro: Le Giornate di Corvara - ()

11573/365861 - 2007 - I prodotti tipici italiani: ricchezza economico-sociale, difficoltà normative e innovazione distributiva
G., Anelli; D., Restuccia; D., Valentini; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Qualità, ambiente e valorizzazione delle risorse territoriali - (9788890268847)

11573/368324 - 2007 - Identification by MALDI-ToF of B-lactoglobulins of buffalo mozzarella cheese: as authenticity index
Restuccia, Donatella; Eramo, S. L. M.; C., Iannilli; Vinci, Giuliana; Antonelli, Marta Letizia - 04b Atto di convegno in volume
congresso: EURO FOOD CHEM XIV (Paris)
libro: Proceeding of EURO FOOD CHEM XIV - ()

11573/364051 - 2007 - Microwave-assisted extraction, SPE and Florisil purification for chromatographic analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in ground roasted coffee
Restuccia, Donatella; Iannilli, Ildebrando; Mele, Giustino; M., Rossi; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: ExTech® 2007 (Ǻlesund (Norvegia))
libro: Ninth International Symposium on Advances in Extraction Technologies - ()

11573/1707481 - 2007 - Identification by MALDI-ToF of β–lactoglobulins of buffalo mozzarella cheese as authenticity index
Restuccia, Donatella; S. L. M., Eramo; C., Iannilli; G., Vinci; M. L., Antonelli - 04b Atto di convegno in volume
congresso: EURO FOOD CHEM XIV (Parigi)
libro: Proceedings of EURO FOOD CHEM XIV - ()

11573/1707489 - 2007 - Industria Cimica e Sviluppo Sostenibile: la Chimica Verde
Vinci, G; Restuccia, Donatella; Pirro, F. - 03a Saggio, Trattato Scientifico

11573/358158 - 2007 - Industria Chimica e Sviluppo Sostenibile: la Chimica Verde
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; F., Pirro - 03a Saggio, Trattato Scientifico

11573/365817 - 2007 - Biogenic amines in wine: occurrence and influence on wine aroma
Vinci, Giuliana; Iannilli, Ildebrando; F., Lo Coco; Restuccia, Donatella; Valentini, Daniela - 04b Atto di convegno in volume
congresso: EURO FOOD CHEM XIV Food Quality, An Issue of Molecule Based Science (Paris)
libro: Proceedings of EURO FOOD CHEM XIV - ()

11573/367034 - 2006 - Sostanze naturali bioattive:polifenoli totali e attività antiossidante nel tè
B., Cittadini; S. L. M., Eramo; Giusti, Anna Maria; R., Monticolo; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: La qualità dei prodotti per la competitività delle imprese e la tutela dei consumatori - (9788878907478)

11573/1707401 - 2006 - Estrazione ed identificazione mediante HPLC-RF di idrocarburi policiclici aromatici nei semi di caffè
Chiacchierini, E; Eramo, S. L. M.; Mele, G; Restuccia, Donatella; Tarola, A; Vinci, G. - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del VI Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - (978-88-87359-52-7)

11573/359886 - 2006 - Determinazione di ammine bioattive come indice di qualitàin diverse matrici alimentari
E., Chiacchierini; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ricerche e Innovazioni nell'Industria Alimentare - (9788885022966)

11573/365578 - 2006 - Evalution of two different extraction methods for chromatographic determination of bioactive amines in tomato products
E., Chiacchierini; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 01a Articolo in rivista
rivista: TALANTA (-Oxford, United Kingdom: Elsevier Science Limited Oxford: Pergamon, 1958-) pp. 548-555 - issn: 0039-9140 - wos: WOS:000237868700004 (45) - scopus: 2-s2.0-33748060973 (50)

11573/50770 - 2006 - Estrazione ed identificazione mediante HPLC-RF di Idrocarburi Policiclici Aromatici nei chicchi di caffè
E., Chiacchierini; S. L. M., Eramo; Mele, Giustino; D., Restuccia; Tarola, Anna Maria; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del VI Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - (9788887359527)

11573/363532 - 2006 - Gestione degli imballaggi secondari e terziari: COREPLA e Co.N.I.P.
G., Anelli; Iannilli, Ildebrando; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ricerche e Innovazioni nell'Industria Alimentare (7° Ciseta) - (9788885022966)

11573/361172 - 2006 - Chimica verde: tecnologie innovative per un consumo di qualità
G., Anelli; S. L. M., Eramo; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: La qualità dei prodotti per la competitività delle imprese e la tutela dei consumatori - (9788878907478)

11573/1707404 - 2006 - Qualità dell’olio di oliva: recenti applicazioni di coadiuvanti biotecnologici naturali durante la fase di estrazione
Restuccia, Donatella - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del XXII Congresso Nazionale di Merceologia (La qualità dei prodotti per la competitività delle imprese e la tutela dei consumatori) - (88-7890-747-2)

11573/367450 - 2006 - Impatto dell'atmosfera sugli edifici: valutazione dei meccanismi predittivi per la stima dei costi connessi al danno
Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: Congresso Seriale tematiche ambientali (Udine)
libro: Inquinamento atmosferico e beni culturali. Protezione e conservazione del patrimonio culturale - (9788890246029)

11573/359740 - 2006 - Sostanze naturali bioattive: influenza del pH sull’estrazione dei polifenoli del tè
Vinci, Giuliana; S. L. M., Eramo; F., Lo Coco; Mele, Giustino; D., Restuccia - 02a Capitolo o Articolo
libro: Atti del 6° Congresso Nazionale di Chimica degli Alimenti - (9788887359527)

11573/1707428 - 2005 - Direct analisys of underivatized by active amines in wine using liquid chromatography-electrospray ionization mass spectrometry
Chiacchierini, E; Di Corcia, D; Mele, G; Restuccia, Donatella; Vinci, G. - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: 29° International Symposium on High Performance Liquid Phase (STOCCOLMA (SVEZIA))
libro: Proceedings of the 29th International Symposium on High Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques - ()

11573/1707402 - 2005 - Study about in innovative system of treatment and re-mineralization of drinking water
Chiacchierini, E; Olivieri, A; Manaresi, G; Restuccia, Donatella; Vinci, G. - 02a Capitolo o Articolo
libro: Proceedings of INTRAFOOD 2005 (Innovations in Traditional Foods) - (84-9705-879-8)

11573/366717 - 2005 - Direct analisys of underivatized by bioactive amines in wine using liquid chromatography-electrospray ionization mass spectrometry
Chiacchierini, Ernesto; D., Di Corcia; Mele, Giustino; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: 29° International Symposium on High Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques (Stockholm (Sweden))
libro: 29° International Symposium on High Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques - ()

11573/368265 - 2005 - Study about an innovative system of treatment and re-mineralization of drinking water
E., Chiacchierini; A., Olivieri; G., Manaresi; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Innovations in Traditional Foods - (9788497058797)

11573/360604 - 2005 - Characterization of milk proteins by MALDI-ToF: influence of different packaging and shelf-life
E., Chiacchierini; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Focus of Food Policy, Control and Research - (9781594544101)

11573/236902 - 2005 - Studio statistico applicato alla metodica di campionamento di sementi transgeniche
E., Chiacchierini; D., Restuccia; Vinci, Giuliana; E., Sturchio - 01a Articolo in rivista
rivista: TECNICA MOLITORIA (Pinerolo To : Chiriotti Editori) pp. 611-616 - issn: 0040-1862 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/1707439 - 2005 - A statistical study applied to the sampling method of transgenic seeds
E., Chiacchierini; Restuccia, Donatella; E., Sturchio; G., Vinci - 01a Articolo in rivista
rivista: TECNICA MOLITORIA (Pinerolo To : Chiriotti Editori) pp. 611-616 - issn: 0040-1862 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/362893 - 2005 - Recent advances and development in application of ionization process to fish: food safety
G., Anelli; Iannilli, Ildebrando; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Innovations in Traditional Foods - (9788497058797)

11573/366695 - 2005 - Rapid and simple analysis of bioactive amines in italian wines by rp-hplc-uv
G., Anelli; Mele, Giustino; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: 29th International Symposium on High Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques (Stockholm (Sweden))
libro: High Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques - ()

11573/362892 - 2005 - Comparison of two extraction methods (homogenization and MSPD) for analysis of bioactive amines in tomato products by liquid chromatography
Restuccia, Donatella; Iannilli, Ildebrando; Mele, Giustino; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: 29th International Symposium on High Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques (Stockholm (Sweden))
libro: High Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques - ()

11573/359789 - 2005 - Inquinamento atmosferico transfrontaliero: modello di valutazione integrato
Vinci, Giuliana; D., Restuccia; S. L. M., Eramo - 02a Capitolo o Articolo
libro: Inquinamento atmosferico e salute. L'impatto sulla salute del crescente stato di inquinamento dell'ambiente urbano, extraurbano e indoor - (9788890246012)

11573/361086 - 2004 - Determinazione di ammine bioattive in derivati del pomodoro mediante RP-HPLC-UV
Amendola, Carlo; G., Anelli; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 04b Atto di convegno in volume
congresso: Risorse naturali e sviluppo economico-sociale. Contributi delle Scienze Merceologiche (Foggia)
libro: Risorse naturali e sviluppo economico-sociale. Contributi delle Scienze Merceologiche - (8884590396)

11573/357844 - 2004 - A MALDI-ToF study on the proteinic fraction of different packaged milk samples
Amendola, Carlo; G., Anelli; D'ascenzo, Fabrizio; Iannilli, Ildebrando; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: Food packaging - Ensuring the Safety, Quality and Traceability of Foods (Barcelona)
libro: Food packaging - Ensuring the Safety, Quality and Traceability of Foods - ()

11573/361419 - 2004 - Multivariate statistical analysis comparing sport and soft drinks
Amendola, Carlo; Iannilli, Ildebrando; D., Restuccia; Santini, Isabella; Vinci, Giuliana - 01a Articolo in rivista
rivista: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES (Elsevier Science Limited:Oxford Fulfillment Center, PO Box 800, Kidlington Oxford OX5 1DX United Kingdom:011 44 1865 843000, 011 44 1865 843699, EMAIL: asianfo@elsevier.com, tcb@elsevier.co.UK, INTERNET: http://www.elsevier.com, http://www.elsevier.com/locate/shpsa/, Fax: 011 44 1865 843010) pp. 263-267 - issn: 1466-8564 - wos: (0) - scopus: 2-s2.0-2942585625 (10)

11573/359016 - 2004 - Application of genetically modified microorganisms for environmental bioremediation
Amendola, Carlo; S., Goscinny; Iannilli, Ildebrando; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 04b Atto di convegno in volume
congresso: Nuove Frontiere di Applicazione delle Metodologie dell'Ingegneria Chimica (Porto d'Ischia)
libro: Nuove Frontiere di Applicazione delle Metodologie dell'Ingegneria Chimica - (8887030804)

11573/359627 - 2004 - Valutazione economica della possibilità di coesistenza delle forme di agricoltura convenzionale e biologica con la coltivazione di organismi transgenici
Chiacchierini, Ernesto; Amendola, Carlo; Restuccia, D.; Vinci, Giuliana - 04b Atto di convegno in volume
congresso: VI° Congresso italiano di scienza e tecnologia degli alimenti (Villa Erba, Cernobbio)
libro: Ricerche e innovazioni nell'industria alimentare - (8885022820)

11573/425474 - 2004 - Le ammine bioattive nel vino: determinazione mediante tecniche cromatografiche e di accoppiamento
Chiacchierini, Ernesto; Lagana', Aldo; D., Di Corcia; Mele, Giustino; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: XVIII Congresso Nazionale di Chimica Analitica - Chimica Analitica e Sicurezza Alimentare (Parma)

11573/359858 - 2004 - Rapid, reliable and simple determination of bioactive amines in tomato products by RP-HPLC-UV
Chiacchierini, Ernesto; Mele, Giustino; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 01a Articolo in rivista
rivista: JOURNAL COMMODITY SCIENCE (Bologna: CLUEB) pp. 221-228 - issn: 1593-2052 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/358266 - 2004 - Pianeta acqua: un problema globale. Gestione delle risorse idriche nel bacino Mediterraneo
E., Chiacchierini; Amendola, Carlo; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 01a Articolo in rivista
rivista: SCIENZA E TECNICA (Società Italiana per il Progresso delle Scienze) pp. 1-6 - issn: 0582-2580 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/360370 - 2004 - Analisi dei sistemi di gestione delle risorse idriche con particolare riferimento ai Paesi Mediterranei
E., Chiacchierini; Amendola, Carlo; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 04b Atto di convegno in volume
congresso: Risorse naturali e sviluppo economico-sociale. Contributi delle Scienze Merceologiche (Foggia)
libro: Risorse Naturali e Sviluppo Economico-Sociale. Contributi delle Scienze Merceologiche - (8884590396)

11573/359914 - 2004 - Studio statistico applicato alla metodica di campionamento di sementi transgeniche
E., Chiacchierini; D., Restuccia; E., Sturchio; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Ricerca e Innovazione nell'Industria Alimentare - (9788885022829)

11573/361785 - 2004 - Bioremediation of food industry effluents: recent applications of free immobilized polyphenoloxidase
E., Chiacchierini; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 01a Articolo in rivista
rivista: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL (Aspen Publishers Incorporated:7201 McKinney Circle:Frederick, MD 21704:(800)234-1660, (877)529-5427, EMAIL: customer.service@aspenpubl.com, INTERNET: http://www.aspenpublishers.com, Fax: (301)695-7931) pp. 373-382 - issn: 1082-0132 - wos: WOS:000226660500002 (32) - scopus: 2-s2.0-11944257221 (38)

11573/361100 - 2004 - L'agroalimentare nello scenario socioeconomico attuale
G., Anelli; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04b Atto di convegno in volume
congresso: XXI Congresso Nazionale di Merceologia (Foggia)
libro: Risorse Naturali e Sviluppo economico-sociale. Contributi delle Scienze Merceologiche - (9788884590398)

11573/361232 - 2004 - Safety evaluation of food derived by modern biotechnology. Exploitation of molecular profiling techniques
L., Casorri; Mele, Giustino; D., Restuccia; E., Sturchio; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Nuove Frontiere di Applicazione delle Metodologie dell'Ingegneria Chimica - (9788887030808)

11573/361767 - 2004 - Influenza dei trattamenti tecnologici sull'isomerizzazione del licopene in prodotti a base di pomodoro
Mele, Giustino; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 01a Articolo in rivista
rivista: TECNOLOGIE ALIMENTARI. SISTEMI PER PRODURRE (-Milano: Reed Business Information -Segrate, Milano: Gruppo Editoriale Stammer) pp. 44-49 - issn: 1120-5334 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/366611 - 2003 - Studio dell'influenza di parametri ambientali e di processo sulla composizione delle sostanze fenoliche nel vino rosso
Chiacchierini, Ernesto; I., Nicoletti; S., Goscinny; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: Antiossidanti in Alimenti dell'Area Mediterranea (Roma)
libro: Valutazioni chimico-nutrizionali, livelli di ingestione e riflessi sulla salute del consumatore - ()

11573/366612 - 2003 - Use of enzyme (polyphenol oxidases) in food industry for bioremediation applications
Chiacchierini, Ernesto; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: Second European Bioremedation Conference (Chania (Creta-Grecia))
libro: Proceedings of the Second European Bioremedation Conference - ()

11573/366562 - 2003 - Milk soluble proteins:fast and precise determination with Dumas method
E., Chiacchierini; D'ascenzo, Fabrizio; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 01a Articolo in rivista
rivista: ANALYTICAL LETTERS (-Attuale:TAYLOR & FRANCIS INC, 325 CHESTNUT ST, SUITE 800, PHILADELPHIA, USA, PA, 19106 -Marcel Dekker Incorporated:270 Madison Avenue:New York, NY 10016:(800)228-1160, (212)696-9000, EMAIL: bookorders@dekker.com, INTERNET: http://www.dekker.com, Fax: (212)685-4540) pp. 2473-2484 - issn: 0003-2719 - wos: WOS:000185235800010 (7) - scopus: 2-s2.0-0042836484 (10)

11573/363536 - 2003 - Determination of biogenic amines in wine using reversed-phase liquid chromatography
E., Chiacchierini; S., Goscinny; Mele, Giustino; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Qualità e Sicurezza degli Alimenti - (9788886208222)

11573/366613 - 2003 - Variazione del rapporto isomerico del licopene in relazione ai processi di trasformazione del pomodoro
Mele, Giustino; Restuccia, Donatella; Vinci, Giuliana - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: Antiossidanti in Alimenti dell'Area Mediterranea (Roma)
libro: Antiossidanti in Alimenti dell'Area Mediterranea (Valutazioni chimico-nutrizionali, livelli di ingestione e riflessi sulla salute del consumatore) - ()

11573/1707446 - 2003 - OGM e sicurezza alimentare: le nuove frontiere delle tecniche analitiche
Restuccia, Donatella - 01a Articolo in rivista
rivista: DE QUALITATE (Nuovo Studio Tecna, Roma) pp. 63-66 - issn: 1123-3249 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/361194 - 2003 - Multivariate statistical analysis comparing sport and soft drinks
Vinci, Giuliana; Amendola, Carlo; Iannilli, Ildebrando; Restuccia, Donatella; Santini, Isabella - 04d Abstract in atti di convegno
congresso: NFIF 2003 (Copenhagen (Denmark))
libro: News Functional Ingredients and Foods (Safety, Health and Convenience) - ()

11573/365779 - 2002 - Il settore agrozootecnico biologico in italia: aspetti produttivi e commerciali.
E., Comparini; D., Restuccia; Vinci, Giuliana - 02a Capitolo o Articolo
libro: Euroconference on University and Enterprise - ()

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