ALESSANDRO BERNARDO

PhD Student

PhD program:: XXXVII
email: alessandro.bernardo@uniroma1.it
building: Via del Castro Laurenziano 9 , 00161 - Roma (RM019-Merceologia)
room: Auola Dottorandi 1° piano Dipartimento di Management (ex. Merceologia)




supervisor: Prof. Roberto Ruggieri
advisor: Prof. Roberto Ruggieri

Research: Consumers behaviors Analysis


Research products

11573/1731939 - 2025 - The Effects of Digital Transformation, IT Innovation, and Sustainability Strategies on Firms’ Performances: An Empirical Study
Billi, A.; Bernardo, A. - 01a Articolo in rivista
paper: SUSTAINABILITY (Basel : MDPI) pp. - - issn: 2071-1050 - wos: (0) - scopus: (0)

11573/1730944 - 2025 - Le sfide della transizione energetica. Competitività e resilienza dei territori
Billi, Andrea; Ruggieri, Roberto; Bernardo, Alessandro; Altavilla, Edoardo - 03a Saggio, Trattato Scientifico

11573/1725217 - 2024 - Decarbonizzazione del Ciclo dei Materiali Cementizi (CM) nella Realizzazione e nella Gestione di Impianti Industriali Eco Sostenibili in Differenti Contesti: Europa , Stati Uniti e Asia
Bernardo, Alessandro; Ruggieri, Roberto - 04c Atto di convegno in rivista
paper: RIVISTA DI STUDI MANAGERIALI (Roma: Sapienza Università Editrice) pp. 1-28 - issn: 2784-8531 - wos: (0) - scopus: (0)
conference: I Workshop dei dottorandi MaBaCoS Cicli 37 °°, 38 e 39 Innovazione, Sostenibilità e Comportamento del Consumatore: Esplorando le Frontiere del Cambiamento nel Management e nella Società (Dipartimento di Management, Facoltà di Economia, La Sapienza)

11573/1730212 - 2024 - Just the right push! Social Media as a Therapeutical catalyst: The impact of influencers’ motivational (vs. Neutral) communication on healthy consumption
Sestino, A.; Nasta, L.; Bernardo, A.; Giannattasio, A. - 01a Articolo in rivista
paper: TECHNOLOGY IN SOCIETY (Oxford, United Kingdom:Elsevier Science Limited New York: Pergamon.) pp. - - issn: 0160-791X - wos: WOS:001251214800001 (2) - scopus: 2-s2.0-85195099080 (3)

11573/1721227 - 2024 - Discerning the state of the art in Italy of voluntary disclosure on biodiversity and endemic species
Solimene, Silvia; Coluccia, Daniela; Fontana, Stefano; Gulluscio, Carmela; Bernardo, Alessadro; Carnegie Garry, D. - 01a Articolo in rivista
paper: MEDITARI ACCOUNTANCY RESEARCH (Bingley : Emerald) pp. - - issn: 2049-372X - wos: (0) - scopus: (0)

11573/1708598 - 2024 - Recent Evolutions in Food Consumption Patterns During the COVID-19 Emergency. The Emerging Market of Food Delivery and Its Implications on Food Quality
Vinci, G.; Bernardo, A.; Prencipe, S. A.; &Amp;, ; Vieri, S. - 02a Capitolo o Articolo
book: Circular Economy and Sustainability ((CES)) - (978-3-031-28292-8)

11573/1730206 - 2023 - An explorative analysis of the antecedents and consequents of gamification in the digital therapeutic context
Sestino, Andrea; Bernardo, Alessandro; Rizzo, Cristian; Bresciani, Stefano - 01a Articolo in rivista
paper: EUROPEAN JOURNAL OF INNOVATION MANAGEMENT (MCB University Press) pp. - - issn: 1460-1060 - wos: WOS:001112580400001 (1) - scopus: 2-s2.0-85178438300 (3)

11573/1690958 - 2023 - Environmental Impact of Different Business Models: An {LCA} Study of Fresh Tomato Production in Italy
Solimene, Silvia; Coluccia, Daniela; Bernardo, Alessandro - 01a Articolo in rivista
paper: SUSTAINABILITY (Basel : MDPI) pp. - - issn: 2071-1050 - wos: WOS:001028511400001 (3) - scopus: 2-s2.0-85165016295 (3)

11573/1656389 - 2022 - Integrated Study for the Shelf-life Evaluation in Food: Use of Spices, Herbs, and Bio-packaging
Vinci, Giuliana; Maddaloni, Lucia; Prencipe, Sabrina Antonia; Bernardo, Alessandro - 02a Capitolo o Articolo
book: Emerging Challenges in Agriculture and Food Science Vol. 7 - (978-93-5547-831-3)

© Università degli Studi di Roma "La Sapienza" - Piazzale Aldo Moro 5, 00185 Roma